Vackra Lusitanos..

Ja, vad ska man säga? Starstable gjorde ett otroligt jobb med de nya hästarna! 
 
Detaljerna är otroliga, och jag känner att detta är den första hästen som verkligen känns realistisk. Till exempel så har många hypat över blodådrorna som syns i ansiktet, samt att en av hästarna har ett vitt litet tecken vid kronranden. När den står stilla så ser den mer anatomiskt korrekt ut än någon annan häst tidigare, den enda hästen som jag känner konkurerar vad gällande realistiska detaljer är den nya nordisen. Det är så kul att se dessa otroliga skapelser!
 
Jag velade en stund, men valde slutligen denna, då den har en färg som syns väldigt lite i mitt stall. Älskar den verkligen, och har en känsla av att fler av samma ras kommer få flytta in i mitt stall. 
 
Vad ska man säga om rörelserna då? Jo, jag blev faktiskt lite ledsen, för den ser halt ut i skritten och traven, samt att den ser allmänt spretig ut i mellangaloppen, och det är framförallt bakbenen som gör det. Den är så fruktansvärt stel, så det blir hackigt, det känns dessvärre som ett återkommande problem bland starstablehästarna. Det känns lite som att man lägger ner så otroligt mycket jobb på frambenen, men så glömmer man bort baken, och det förstör helhetsintrycket.
 
Något positivt då? Jo, det är faktiskt en jättefin häst. Piaffen var en rolig funktion (hade kanske önskat att den var liiite längre, eller som en egen gångart) och jag älskar hur fokuserad hästen ser ut, bara öronens position säger en hel del. Helt underbart, visst så det bakbenen lite konstiga ut, men det är inget som stör mig i detta sammanhanget. Jag älskar också hur hästarna fick ett "fulhopp" i den korta galoppen, för den ska vara en osäker och ovan dressyrhäst. Det ger hästarna mer karaktär, vilket jag tycker om.  
 
 


Kommentarer
Postat av: Stina Prettysten

Jättebra och tydligt skrivet rycker jag! Upptäckte nyligen din blogg och jag jag tycker att den är superbra❤️❤️❤️

2018-04-22 @ 08:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0