Bland var och hetsiga hästar (IRL)

Ja, så skulle jag sammanfatta min dag.. 
 
Nej, nu överdriver jag lite.. Det var bara eftermiddagen som bestod av var, och det var egentligen bara en häst som var hetsig (och det var inte ens min egna, hör och häpna!). Det är nämligen så att i stallet där jag står med C har vi för tillfället en sjukling. 
 
Hästen (Lillan)  i fråga har/har haft en ordentlig bihåleinflammation och tidigare i veckan åkte vi in med den nämnda hästen till kliniken. Kortfattat så behövde man borra ett hål in i skallen på Lillan (till den ena bihålan) och genom en slang som går från hålet i pannan, bak över nacken och ner till halsen har man spolat ur all skit som fanns där inne. Nu är hon hemma igen och det är stallägaren (som inte är ägaren till den hästen) som får fortsätta spola ut eventuellt var varje dag. And yes, jag får hjälpa till med detta underbara uppdrag. 
 
Kan säga att varet luktar fruktansvärt illa, och det var inte det roligaste att få slamsor av det i hår och ansikte när det plötsligt lossnade en rejäl klump. Nope, inte det roligaste som jag varit med om.
 
  Min älskling som faktiskt var grymt fin idag! 
 
Sen om man ska ta till den hetsiga biten, Lillan hatar att stå på box (lösdrifthäst) så igår var hon nära att riva hela stallet, och idag så gick hon över till stereotypiska beteenden så som vävning bland annat.. När hon inte gjorde detta så sprang hon runt, runt och skrek. Vid hantering så försökte hon springa över mig.. Detta upptäckte hon snabbt inte gick särskilt bra, för till skillnad från hennes ägare så säger jag ifrån, och det på skarpen. Oups sa hon..
 
Det värsta med allt det här, det är att jag älskar det. Man måste ju för tusan vara sjuk för att trivas bland var och hetsiga hästar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0