Ett realistiskt hästspel

Som många av er säkert märkte så var det lite skilda åsikter om urhästarna, folk tyckte tydligen att SSO var ett alldeles för realistiskt spel för färgglada hästar. Ja.. Som många andra har påpekat så är magin i spelet en del av storyn, så nja, så himla realistiskt är det inte. De till en början bittra människorna lugnade dock ner sig snabbt och nu är det inget mer med det. Jag kom dock att tänka på en sak i förra veckan när jag stötte på ett vardagsproblem för en hästägare, wait for it: Tappskor! 
 
Nu är det så att min kära C har lyckats dra av sig en av sina skor, nej men det är väl ingen fara, bara att kontakta en hovslagare, eller hur? Njae, inte riktigt. Det är nämligen så att hovslagarna har andra kunder (gärna efter midsommar då många haft ledigt) så det är inte alltid lätt att få ut en snabbt. Har jag kunnat få ut en hovslagare ännu? Nej, kommer dock förhoppningsvis få ut en inom kort, men innan dess så får han fortsätta stå i hagen där det är lite mjukare, för han är ömfotad. 
 
Så om jag bara ska förklara vad jag försöker komma till, om ni vill ha ett realistiskt hästspel så räcker det inte med att hästarna är bruna och vita, att det är fin natur som ni kan galoppera runt i, att man kan (om man vill) göra lite stallsysslor då och då.
 
Här kommer en liten lista på vad som borde ingå i ett riktigt realistiskt spel:
  • Om det ska vara realistiskt så borde man först och främst göra så att hästarna blir omhändertagna om man inte matar dem tillräckligt ofta, för så funkar det i verkligheten. Tar du inte hand om dina djur så blir dem så småningom omhändertagna.
  • Utrustning borde behövas skötas om/bytas ut med jämna mellanrum. I riktiga livet så behöver man exempelvis putsa sadel och träns någon gång ibland för att det ska hålla i längden. 
  • Verkning och skoning behöver göras med jämna mellanrum. Jo, irl tar man (i vanliga fall) ut hovslagaren var 6-7 vecka. Det mina vänner, kostar en hel del, vilket det förstås borde göra i spelet isf också, (+ att om du inte skulle göra det så är det också ett skäl till omhändertagande) om det nu ska vara realistiskt! 
  • Veterinärkostnader. Jo, ni vet att istället för att hästen mirakulöst lyckas ta sig tillbaka till säkerhet när ni hoppar ut för ett stup? Om det nu ska vara realistiskt så borde antingen hästen (och ni själva) dö, eller bli allvarligt skadade, vilket leder till kliniken (och i vissa fall) en tveksam prognos. 
  • Konvalescens. Jo denna punkt hör väl lite till punkten ovan, men om hästen blir skadad så behöver den oftast vila under en period ( = ni kan inte rida) och sedan sättas igång försikigt ( = ni kan inte rida den som vanligt på ett bra tag) + att det kan komma några återbesök till kliniken = mer utgifter. 
 
Helt ärligt så hade jag kunnat göra denna listan hur lång som helst, t.ex. med stallhyra, det faktum att man irl inte kan galoppera runt och hoppa 4 timmar om dagen, varje dag på hästen utan att den går sönder, fodringar (för i verkligheten behöver hästen matas flera gånger om dagen) ut och insläpp, osv.. 
 
Så ja, vill ni ha ett realistiskt spel? För det vill inte jag.. ;) 
 
 
 
 RSS 2.0