Bloggutmaning - Hästras du önskar skulle få en ny version

 
 
Varning; Långt intro!
 
Den ras som jag vill ska få en uppdatering är utan tvekan det Arabiska Fullblodet
 
Araberna kommer alltid ligga mig nära om hjärtat, min första häst (IRL) var nämligen ett renrasigt arabiskt fullblod. Har sällan skådat en sådan otrolig individ, så mycket personlighet och integritet. Den hästen kastade av mig, stack iväg titt som tätt, och vi gick omkull ett antal gånger när hon försökte sig på akrobatiska konster utan dess like.. Kort sammanfattat så var det ett helvete under en period och jag var livrädd. 
 
Som den envisa person som jag var/är så gav jag dock inte upp, utan gick långa promenader med henne för att hon skulle få komma ut och longerade bort överskottsenergi. Promenaderna var sällan lugna, hon taktade, studsade, småstegrade och bet efter mig när hon inte fick sin vilja igenom. DC var absolut ingen problemhäst, men hon krävde sin människa.
 
Så småningom tröttnade jag på promenader och började rida igen, och vid det laget hade hon börjat respektera mig. Ridturerna var intressanta, i början så gick hon tillbaka i gamla vanor, dvs bockade och stack iväg. Problemet var då att hon inte fick av mig, för då hade jag lärt mig att driva på och dra upp huvudet på henne när hon for iväg. DC var en smart dam, så hon insåg snabbt att det inte var någon mening längre att bocka, så efter det så gick det bara framåt. 
 
DC är anledningen till min kärlek för det arabiska fullblodet, hon lärde mig så otroligt mycket och blev min bästa vän. Min resa med DC bestod bokstavligt talat av blod, svett och tårar. I slutändan var dock allt arbete värt det, för ingen häst var lika lojal som DC. Hon brukade komma i full galopp i hagen när jag ropade och vi kunde stå i timmar lutade mot varandra.
 
I en rasbak om det arabiska fullblodet stod något i stil med; "Det arabiska fullblodet är hetsigt och fullt av nerver, men vinner du dess förtroende så går den genom eld och vatten för din skull"
och det om något stämmer in så väl på min DC.
 
Kendra och Foxfire (aka Foxy) 
 
Så ja, jag vill framförallt att araben ska få en uppdatering på grund av min förkärlek för rasen. Som den ser ut nu så gör den inte det stolta arabiska fullblodet rättvisa. Som rasen ser ut nu så är den stel, kantig och tja, rätt så ful om jag ska vara helt ärlig.
 
Tänk vilka vackra hästar det hade kunnat bli.. Jag hoppas bara att den nya versionen inte kommer bli i stil av en överavlad arab, dvs att det inte ska se ut som att hästen sprungit rätt in i en vägg.. Nej, jag vill ha den lätt (läs: LÄTT) konkava nosryggen, en liten mule och bred panna. Svansen vill jag ska se ut som en fana, inte som en mopp och jag skulle älska om man kunde få en ännu längre variant av manen! Gångarterna vill jag bara ska vara bättre.. Traven ska vara stor och fjädrande. Galoppen får gärna vara något "bunden" för att matcha hur rasen ofta rör sig irl, men inte stel på det sättet som den är för tillfället i spelet!
 
Hoppas, hoppas, hoppas att araberna snart får en uppdatering! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0