Det där med inspiration

Om jag ska vara helt ärlig så gillar jag inte hur jag ritar/målar. Jag tycker många gånger att min konst gärna blir lite livlös och tja, tråkig. Jag kan ha så otroligt mycket inspiration och känna mig så taggad på att rita, men det är väldigt sällan jag blir nöjd med mina färdiga bilder. 
 
När jag tittar på mina bilder som jag gjorde när jag var yngre så gillar jag den stilen bättre, för dessa inger en helt annan känsla. Jag tror att problemet är att jag inte vågar tillräckligt mycket. Jag håller gärna hästarna i profil, antingen i trav eller galopp, eller bara huvud och hals. När jag var yngre så testade jag med alla möjliga poser, exteriören fick bli förfärlig, det sket jag i. Detta gjorde att mina bilder fick ett annat liv i sig. 
 
Numera så ger jag upp så fort skisserna inte blir som jag tänkt mig, eller så börjar jag om med en säker "pose".  Det är frustrerande, för så fort det inte blir som jag tänkt mig så går liksom musten ur mig, det känns inte roligt och då ger jag upp. 
 
Mitt senaste projekt. Den här bilden (trots att den är i profil) var och är något av en utmaning för mig själv. För det första så är det länge sedan jag lade ner så mycket tanke och arbete på ryttaren, för att inte tala om hur mycket tankar jag har för resten av bilden (det kommer komma till minst två människor). Jag tycker att den känns mer levande än mina senaste bilder, så det är ett steg i rätt riktning. 
 
 

Varit i farten igen

För några veckor sedan hade jag en tävling på insta, priserna var några snabba redigeringar och första priset var en målad bild. De snabba redigeringarna fick jag undan på några dagar, men den målade bilden drog jag lite med, jag fann inte någon inspiration. 
 
I fredags fick jag äntligen någon form av flyt och påbörjade då bilden, blev klar igårkväll. Är inte särskilt nöjd måste jag medge, det märks väldigt tydligt att jag inte var sådär jättetaggad på att hålla på i ps. Klar vart den iaf och vinnaren verkade nöjd, och det är huvudsaken! 
 
Klicka på bilden för större version
 RSS 2.0