Onsdagsuppdatering - Den frisiska sporthästen

Som ni alla säkert redan vet så kom den uppdaterade versionen av den Frisiska sporthästen i den senaste onsdagsuppdateringen.  Den frisiska sporthästen ser precis ut som Friesern, förutom att den har andra färger.
 
Stillastående är hästarna så vackra, älskar färgerna, kroppen osv, men det är troligtvis inga hästar jag kommer införskaffa själv. Anledningen är att jag retar ihjäl mig på hur hästarna rör sig och arbetar. Jag tycker det är vackra hästar, och SSO-teamet har gjort ett grymt jobb, men jag klarar inte riktigt av hur hästarna t.ex. skjuter ut underhalsen. 
 
Jag tillbringar så mycket tid i stall, både på min fritid och i skolan, och får varje dag inprintat i mig hur viktigt det är att hästen arbetar i en korrekt form. Jag föredrar huvudpositionen i nyhetsbilden vi fick när den uppdaterade friesern kom till spelet. Jag är väl medveten om att hästarna inte går i en helt korrekt där heller, men det är fortfarande att föredra framför hur hästarna går nu. 
 
Jag tycker att friesermodellen ser väldigt stel och trippig ut, det är bara i den ökade och snabba galoppen som jag känner att hästarna ser harmoniska ut. Jag önskar att jag hade något filmklipp eller en bra bild på C (IRL) när han är stressad eller övertaggad, för då far huvudet upp, han trippar fram och ja, underhalsen pressas ut. När han gör så arbetar han uppenbarligen inte på ett hållbart sätt, och det ser inte särskilt trevligt ut. 
 
Nu förstår jag att dom flesta tycker jag överreagerar eller överanalyserar allt, det är ju trots allt bara ett spel, ett spel som dessutom är anpassat för betydligt yngre spelare. Jag är väl lite arbetsskadad, jag kan inte låta bli att märka och irritera mig på sådana detlajer. 

Helg, otroligt underbara helg

Jag har fortfarande inte helt vant mig vid att skolan har börjat igen, inte heller har jag vant mig vid att jag bara har ett endaste år kvar.. Allt går verkligen i ett just nu, är i stallet, går i skolan, pluggar, är i stallet, går i skolan, pluggar. För övrigt, är det någon mer än jag som är så fascinerad av hur skolor ofta lyckas lägga schemat så att  allt stressigt hamnar på slutet? Love life. 
 
Nej, nu ska jag inte vara bitter, för det är ju trots allt äntligen helg! Har några idéer på inlägg som jag tänkte sitta och knåpa lite på, och föga förvånande så kommer jag spendera mycket tid i "mina" fysiska stall. C (IRL alltså) ska få sträcka ut på stubbåkrarna (önska mig lycka till..) och Brun ska kondtionstränas (önska min granne lycka till), så ser det ut på hästfronten denna helgen! 
 
Hoppas på att hinna spela lite SSO, har några hästar kvar att levla, samt lite uppdrag att ta tag i! 
 
Med utsikt över Månskäreby 
 

Bloggutmaning - Håller du på med hästar i verkligheten?

Ni hittar bloggutmaningen här!
 
Som många nog redan förstått så är svaret ja. Jag har en egen häst som ofta nämns här på bloggen, och som ofta dyker på upp på min instagram. C som han kallas har varit i min ägo de senaste 3,5åren och jag köpte honom efter bortgången av min förra häst, älskade DC. 
 
Mitt liv kretsar kring hästarna, jag har som sagt C, utbildar mig till hästskötare och mina lediga stunder spenderas i stort sett i 2 olika stall. Jag har ridit sedan jag var 6 år gammal, har alltså ridit i 13år nu, så jag kan inte ens komma ihåg tiden utan hästar. 
 

När det är en dryg km till hagen så får man vara lat och rida ner.. #thisisjorvik

Ett filmklipp publicerat av KendraMouselee (@kendramouselee) Aug 21, 2016 kl. 5:53 PDT
RSS 2.0